Businessmeeting

Grundläggande mage och rygg träning

Många söker en grundläggande träningsprogram. Det finns en mängd olika träningssystem som du kan använda för att få effektivare resultat. Området mage och rygg är ett mycket viktigt område för fitness, men många vet inte var de ska börja när de arbetar med den. Nedan följer några tips som hjälper dig att komma igång med ditt grundläggande träningsprogram.

När du börjar med grundträningen bör du överväga att få en bok med en tränare eller instruktör på författarens sida. Detta kan vara till stor hjälp eftersom du kan få en förstahandsuppfattning om hur en viss övning eller rutin fungerar. Tränaren kan ge dig några bra råd om hur du kan dra nytta av denna övning och få bättre resultat.

Träningsprogram

Vissa människor gillar att pressa sin kroppsvikt genom att göra träningspass där de måste kunna sitta ner under en tid medan de gör några mycket djupa andningsövningar. Dessa typer av träning behöver inte vara väldigt intensiva och det är alltid bäst att börja långsamt för att vänja sig till träningen. Men om du pressar dig själv för hårt kan du i slutändan skada dig själv. Ett av de bästa sätten att börja är att skriva ner vad din egen rytm är när det gäller kärnövningar. Du bör börja med uppvärmningsövningarna och arbeta dig ner till de svalare övningarna i kroppsvikt. På så sätt får du en känsla för vilka övningar som fungerar för dig. Om du tänker på det kan du börja med att göra ett par uppsättningar på sex eller åtta reps för de övningar som du tycker är lättast och sedan jobba dig upp till de svårare. Du bör gradvis öka antalet reps som du kan göra varje dag. Förutom att lägga till kroppsvikt kan du också lägga till din totala kroppsstyrka. Vissa människor gillar att börja med att göra några grundläggande övningar som en arm axelpress, och sedan lägga till i en skivstång bänkpress. Du bör dock aldrig lägga mer än tio kilo till skivstången. Du bör inte bortse från användningen av motståndsband i ditt gym. Du bör se till att du arbetar med alla större muskelgrupper. Du kan också lägga till några aeroba övningar som att hoppa över och springa också. Du kan också dra nytta av många olika träningspass på internet eller i en bok. Många lägger också till olika saker i sin rutin för att säkerställa att de alltid går framåt. Till exempel vill många människor lägga till olika typer av viktövningar och sedan sänka sin kroppsvikt med benhissar.

Det är också ett vanligt misstag att ha magen på utsidan. Du bör försöka hålla din mage tight så att du stämmer alla de stora muskelgrupperna. Magen är mycket viktiga för att bli starka, och du bör göra alla magövningar du kan. Du bör också spendera tid på att göra några grundläggande rörelser som fokuserar på din mage. Du kan börja med ett antal crunches och sedan lägga till några olika sidoövningar också. Detta är ett utmärkt sätt att säkerställa att du får alla fördelarna med din grundutbildning.

Det finns också olika tidsramar som du kan ställa in med din träning. Det finns vissa människor som gillar att göra sina övningar från fem minuter upp till tjugo minuter och andra som föredrar en kortare tid. Vad du än väljer är det viktigt att du är motiverad och fortsätter att göra dem under hela ditt kärnutbildningsprogram.

Besök denna sida gymforum.se för träningsfrågor.