Businessmeeting

Kläder, stil och mode

Stil inom kläder är bara en annan term för mode. Vad vi anser fashionabla idag är samma som vad ett barn skulle bära på 80-talet. Såvitt det går, barnkläder har många likheter med våra vuxna kläder, även om det finns betydande skillnader. Vad som följer är en kort beskrivning av stil kläder som hjälper oss att uppskatta mer.

Under 1900-talets första år bar tonåringar stilkläder. Allteftersom århundradet fortskred, blev stilen mer formell, och den genomsnittliga klänningen som kvinnor bar var mer konservativ. Mode bleknade snart bort från modescenen.

Mode, stil och kläder dök upp på scenen igen på 1950-talet. Den enkla enhetlig och hårstil av de unga damerna följdes av en något mer elegant, kvinnlig look. Denna era har till de mode som har varit bekant för alla i årtionden. Här har vi ingen betoning på kön och fokus ligger inte så mycket på vad en kvinna bär, utan snarare på hur hon bär det.

Halslinningen var lite högre än tidigare dagar. Detta med betoning på midjan och armarna hos kvinnorna. När mode avtog, halslinningen vart mindre än framträdande och skor var ofta barfota. Det enda anmärkningsvärda undantaget var läder, som snart ersattes av sneakers.

Av alla kläder stilar genom årtionde så  är det byxorna som mest förändrats .  Första åren av decenniet,var  byxorna främst för den manliga  men där ändrade sin utseende formen avsevärt. De förlorade en del av sin skärpa men behöll sin bredd. Byxor måste vara så speciell eftersom de var tvungna att hänga med de mer fashionabla klänningar. Det skulle ha varit mycket svårt att passa i de nya stilar av byxor var för lång eller för tight.

Andra trender som var ganska uppenbara i kvinnors slitage under det första decenniet av nittonhundratalet var boot cut och knä-längd jeans. Detta var början på en helt ny generation av klädstilar. Byxorna under det senaste årtiondet återspeglade också nya trender som korta kjolar, snäva byxor och andra stilar.

Damkläder började blekna ut som mode avtog, och sedan bleknade tillbaka in. Med det nya årtusendet har mode börjat dyka upp igen i populära tidningar och klädbutiker. Det har fått ett välbehövligt uppsving av de senaste stilarna i Hollywood, och med uppmuntran av designers.

Stil kläder fortsätter att vara ett hett ämne i dessa dagar, särskilt med kvinnor. Kvinnors mode har något att göra med stil, vilket är ett ämne jag har skrivit om tidigare. Style mode är baserad på vissa trender och tidsfördriv, som smycken, modeskor.

Kvinnor kan antingen följa modetrender genom tidningar och magasin. Att skapa sin egen stil med klänningar, byxor, kjol och assessorer  som de kan köpa från butikerna. Men de som följer trender kommer att påverkas mer av modemänniskor som har blivit en stor del av modevärlden.  Vissa stilar och modetrender kommer att stå sig genom tiderna medan andra långsamt kommer att blekna bort.

Modetrender kommer och går

Det är en mycket svår uppgift att hålla kontakten med modetrender, och inte påverkas av dem. Det tar en person med skarpa ögon att veta vad modet är i modebranschen och vad som händer. Det finns människor som tillbringar mycket tid att skapa sitt eget mode och även komma med kläder som inte kopieras från trenderna.

Oavsett vad som kan vara trenden för tillfället, verkar mode aldrig sakta ner. Vare sig i mode eller i livet, ingenting är konstant. Mode kommer alltid att förändras, men folk älskar fortfarande att bära de senaste kläderna. De kommer förmodligen även att bära dem i morgon, så vi kan bara anta att de är framtidens mode.

Modeinspiration finns på denna här bloggen.